Industrijska zona 5.1

Šimanovci - Industrijski Park Beograd

http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/11-1-2724.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-1.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-2.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-3.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-4.jpg

Project: Industrijska zona 5.1

Title:

Description:

Industrijska zona 5.1

Šimanovci - Industrijski Park Beograd

http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/11-1-2724-1080x1080.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-1-540x540.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-2-540x540.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-3-540x540.jpg
http://www.ipb.rs/wp-content/uploads/2016/02/800-4-540x540.jpg

Na samo 20km od glavnog grada Srbije u zaokruženoj zoni od 500ha nalazi se jedan on najvećih industrijskih parkova u regionu. Na površini od 200ha formiran je industrijski park koji u ovom trenutku ispunjava sve međunarodne stanarde za industrijske zone u pogledu pravne regulative, komunalne infrasturkutre i saobraćaja. Uz veoma atraktivan geografski položaj, umereno kontinentalnu klimu, servis koji nudi investitorima industrijski park Beograd predstavlja jednu od poslednjih poslovnih oaza na jugoistočnom Balkanu, gde ulagači veoma lako mogu započeti biznis bez ikakvih dodatnijh zahteva ili naknadnih uslovljavanja.

Iskusan menadžment industrijskog parka Beograd u vrlo kratkom roku, maksimalno do 45 dana obezbediće vam sve neophodne dozvole za početak rada, po potrebi izraditi i sam objekat učestvovati u rešavanju vaših problema vezanih za poslovanje, uvoz ili izvoz, organizovati sve prateće servise i 24/7/365 biti sa vama.

Industriski park Beograd nalazi se neposredno uz Autoput Beograd-Zagreb na 20-om kilometru od Beograda u mestu Šimanovci. Direktno je povezan za autoputem E70 bez plaćanja putarine iz pravca Beograda. Na 10km od aerodrom Beograd kao i kargo carinski terminal, a na samo 30km je luka Beograd, odnosno beogradski deo koridora 10. Industrijski park je neposredno povezan sa obilaznicom oko Beograda, pa se bez ulaska u centar mozete uključiti na bilo koju željenu destinaciju:
U pravcu Zagreba preko Ljubljane prema Italiji
U pravcu Novog Sada preko Subotice prema Mađarskoj
U pravcu NIša preko Skoplja prema Grčkoj
U pravcu Čačka preko Užica prema Crnoj Gori
U pravcu Biljeni, Banja Luke prema BIH

Neposredno okruženje je poznata industrijska zona Šimanovci koja se nalazi preko puta industrijskog parka Beograd na kojoj se nalaze već mnogo referentne međunardno kompanije, tu su između ostalih: Donkafe, Grand kafa, Mercedes, Milšped, Man, Bosh, Atlantic group, DHL itd

U bližoj okolini nema stambenih školskih i rekreativnih objekata a zemljište je u potpusnoti u vlasništvu kompanije upisano u zemljišne knjige kao 100% vlasništvo, i vodi se kao građevinsko zemljište i kako je usvojen plan detaljne regulacije ne postoji mogućnost naknadnih izmena što investitorima daje veliku sigurnost.

Posebnom pravnom regulativom Rep. Srbije, stimuliše se ulaganje u industrijskim zonama, čiji smo mi reprezentativni predstavnik. Uz to proizvodnjom u industrijskom parku Beograd stičete pravo na slobodan izvozno uvozni režim sa Rusijom, Belorusijom, Rep. Srpskom a uskoro i jos nekim zemljama regiona. Tim sporazumima pored niza drugih pogodnosti na robu koja je namanje 50% proizvedena u Srbiji ne plaćaju se uvozno izvozni carine.

Lokalna zajednica i Opština daju takodje niz pogodnosti kod ulaganja što uz najnižu taksu na dobit u Evropi od 10% daju ulagaču veliku početnu prednost. Takodje postoje subvencije i olakšice kod zapošljavanja lokalne radne snage koja je u ovom regionu lako dostupna obrazovana i sa izgrađenom radnom disciplinom.

Pored rešene saobraćajne infrastrukture industrijski park Beograd ima rešenu kompletnu komunalnu infrastrukturu koja podrazumeva napajanje električnom enegrgijom sa sopstvene trafostanice koja garantuje dovoljnu količinu struje za sve korisnike a tu je takodje gasna infrastuktura koja kod velikih potrošača znatno snižava troškove kao i savremeni optički kabl koji u potpunosti zadovoljava komunikacione zahteve. Za firme sa posebnim potrebama, postoji mogućnost postavljanja satelitskih linkova na već postojeću mrežu.

Stabilna vlasnička struktura omogućava nam fleskibilan pristup po pitanju veličine parcele koja nam je potrebna. Parcele mozemo organizovati od 1ha pa do nekoliko desetina ha. U ovoj fazi takođe možete birati položaj parcele u zavisnosti od količine buke, frekfentnosti prolaska vaših vozila, diskrecije ili reklame. Planom detaljne reuglacije planirana je izgradnja svih objekata proizvodnih hala, magacina, tele-centara, kargo centara itd. Objekat možete graditi sami ili po sistemu ključ u ruke.

Na lokaciji parka date su velike mogućnosti po pitanju gabarita objekata jer je stepen zauzetosti parcela od 65-70%, index izgrađenosti od 4.0 do 5.0 a spratnost je P+5 do P+7 u zavisnosti od zone u kojoj se gradi.
Obzirom da je potpuno pripremljen teren ravan gradnja je brza i jednostavna. Način investiranja je takođe fleksibilan, od klasičnog zakupa izgrađenog objekta preko kupovine zemljišta do zajedničkog ulaganja.

O nama

logo_reconstruction1ipb

IPB d.o.o. - Industrijski Park Beograd - kompanija koja je specijalizovana za rasvoj savremenih logističkih centara